Dick Veenman Praktijk Chinese Geneeskunde

1501 Meijel

De Chinese Geneeswijzen kennen een duizenden jaren lange historie. Yin en Yang staan aan de oorsprong van deze geneeskunst. Ze zijn gebaseerd op nauwkeurige observaties van veranderingsprocessen in de natuur. Dag en nacht, de wisseling van de seizoenen, de groei van mensen, dieren, planten, etc. Ziekte ontstaat wanneer yin en yang in de mens niet meer in evenwicht zijn. Yin is hierbij het koelende, bevochtigende, rustgevende principe, terwijl Yang het verwarmende, drogende, activerende principe is. Een eenvoudige vergelijking om makkelijk te onthouden is: Yin staat voor water en Yang staat voor vuur. De Chinese Geneeswijzen gebruiken doeltreffende technieken om het verstoorde evenwicht tussen Yin en Yang (tussen water en vuur) te herstellen.

Wilt u ook langer leven zonder klachten, zonder pijn, kwalen en ongemakken? Of bent u gezond en vitaal en dit wilt u graag zo houden?

De meeste klachten, al of niet “vaag”, waar de westerse geneeskunde geen antwoord op heeft, laten zich vrijwel altijd goed behandelen met behulp van de Chinese geneeskunde. Het verschil zit hem vooral in het kijken naar het “geheel”, in plaats van naar het symptoom. Er wordt altijd gezocht naar de energetische verstoring die aan een klacht ten grondslag ligt. Dit leidt soms voor ons westerlingen tot vreemde oplossingen. Zo kan het gebeuren dat hoofdpijn boven op het hoofd binnen twee minuten oplost nadat er een naaldje in de kleine teen is gestoken, of dat een tenniselleboog wordt behandeld via de dikke darm in de buik!

Ook chronische klachten laten zich met behulp van de Chinese geneeskunde goed behandelen. Vooral ook omdat er naar de BRON van de klacht wordt gekeken en niet naar het symptoom. Veel operaties zouden kunnen worden voorkomen bij het op een goede en verantwoorde wijze toepassen van de Chinese geneeskunde. Het is een volwaardige wetenschap, al meer dan drieduizend jaar oud.
Daar hoef je niet in te geloven, het werkt gewoon!

Sinds 1991 werk ik in mijn praktijk met een aantal verschillende en elkaar aanvullende Chinese therapieen, t.w.

  • ACUPUNCTUUR
  • SHIATSU
  • CHINESE KRUIDEN
  • MAGNEETVELD RESONANTIE

Deze therapieen combineer ik, samen met een persoonlijke begeleiding, in een behandeling van ca. 50 minuten. De behandelingen worden door een groot aantal ziektekostenverzekeraars vergoed op basis van mijn lidmaatschap van de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde (ZHONG). Deze vereniging controleert steeds het niveau van de aangesloten therapeuten.

Voor meer informatie verwijs ik u graag naar de website: langerlevenzonderklachten.nl

Ook kunt u natuurlijk telefonisch contact met mij opnemen voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Datum 11 september 2019 nijmbeheerder