Artsenpraktijk voor Homeopathie Y.L. Pernet-de Ridder

Adres:Röntgenlaan 1
Postcode:5691 GK
Woonplaats:Son
Provincie:Noord-Brabant
Telefoon:0499-474 866
Mobiel:
Fax:
E-mail:dokterpernetderidder@gmail.com
Website:www.pernetderidder.nl
Branche:Gezondheid Homeopathie
0
(0)

Artsenpraktijk vor Homeopathie Y.L. Pernet-de Ridder:

Als arts, opgeleid tot kinderarts, maar niet langer werkzaam in de Kindergeneeskunde (niet langer geregistreerd), trek ik vele kinderen naar mijn praktijk. Als homeopaat met geneeskundige invalshoek behandel ik echter alle leeftijden.

Voor ieder nieuw consult trek ik tenminste een uur uit. Ik geloof zelf dat het vraaggesprek, ook wel anamnese genoemde, het belangrijkste is van het consult. Ik luister allereerst naar de klacht waarvoor u komt. Komt u voor uzelf, voor uw kind, of samen? Daarnaast kijk Ik naar uw ziektegeschiedenis en de familiegeschiedenis.

Afhankelijk van de klacht of situatie kan ik drie soorten anamneses toe passen.

 

  • De “klassiek” homeopathische anamnese (gebruikelijke)
  • De medisch homeopathische anamnese (acute gevallen, kleine probleempjes zoals wratten )
  • De anamnese volgens de Bombay (vroeger Sankaran) methode

 

Hierna gaan we samen op zoek naar wat de essentie is van uw verhaal, de rode draad. Passen alle klachten bij elkaar? Ik zal daarbij soms de computer(homeopathische programma’s) raadplegen of andere hulpmiddelen. Ook hoe u of uw kind emotioneel reageert hoort bij het beeld. Wat zijn de hobby’s, zijn er speciale thema’s als muziek, dieren, water enz.

Vervolgens doe ik lichamelijk onderzoek, bij volwassenen gericht, bij kinderen het totale lichamelijke onderzoek(indien nodig).

Een belangrijk deel van ons gesprek betreft ook de zwangerschap en de bevalling van uw kind. De eerste twee levensmaanden, de vaccinaties en de ontwikkeling. Ik geloof sterk dat dit meetelt bij het bekijken van het probleem bij uw zoon/dochter. Tijdens ons gesprek ben ik voortdurend aan het observeren: hoe reageert u/uw kind, bij binnenkomst, maar ook in het verloop van het consult, waarmee speelt hij en hoe speelt hij. Ik zal altijd proberen ook het kind bij ons verhaal te betrekken en zoveel mogelijk mij tot Uw zoon of dochter richten. Zijn er veel beladen onderwerpen te bespreken, dan vraag ik U die van te voren per mail mij te doen toekomen, zodat de sfeer in mijn spreekkamer positief blijft. U en Uw zoon of dochter moeten, bij wijze van spreken, met plezier weer terug willen komen. Vaker hoor ik termen als: de “speeldokter” of “de snoepjesdokter”.

Tot slot kom ik dan tot een homeopathische diagnose met bijbehorend geneesmiddel. Ieder middel heeft een eigen beeld en ik bespreek, om mijn keuze te verifiëren, met U het “plaatje” wat ik ken van het middel dat ik wil geven.

Bezoek voor meer informatie ook mijn eigen website of neem gerust contact met mij op voor het maken van een afspraak.

Waardering

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er zijn nog geen waarderingen